Vsebina

 

Praktične informacije
Menjalniški tečaj 11.7.2024
 1 USD1,09 EUR (+0,01)
 1 HRK0 EUR (0)
 1 GBP0,84 EUR (-0)
 1 PLN4,25 EUR (-0)
 1 CZK25,36 EUR (-0,01)
več
>
Povračila stroškov
Dnevnice - Slovenija
Odsotnost nad 12 - 24 ur. 21,39 EUR
Odsotnost nad 8 - 12 ur. 10,68 EUR
Odsotnost nad 6 - 8 ur. 7,45 EUR

več

več
DDV zakon - pravilnik - komentar - pojasnila - praktični primeri

On-line priročnik DDV peresno lahko je praktični vodič po slovenski DDV zakonodaji, saj na enem mestu združuje strokovni komentar področij Zakona o davku na dodano vrednost in Pravilnika o izvajanju Zakona o davku na dodano vrednost. Vsebina on-line priročnika je usklajena s slovensko in evropsko zakonodajo, saj so vanjo vključene tudi zahteve Izvedbene uredbe in Direktive o DDV. Strokovni članki v on-line priročniku so sproti posodobljeni. O vsaki posodobitvi ste obveščeni po elektronski pošti (za vzorec obvestila kliknite tukaj), s katero vas napotujemo na posodobljena in nova poglavja. 

Ne le računovodjem, on-line priročnik DDV peresno lahko z veseljem priporočamo tudi komercialistom, direktorjem in pravnikom, kajti davek na dodano vrednost vpliva na skoraj vsak poslovni dogodek, ki se zgodi v podjetju! Poznati je namreč treba implikacije, povezane z nakupom blaga in storitev in seveda tudi pri prodaji. Morebitne napake, ki bi se pojavile pri izvajanju zakona, so lahko zelo drage, in prav zato bodo on-line priročnik poleg računovodij s pridom uporabljali tudi njihovi kolegi izven računovodstva. Seznanili se bodo lahko z načeli, ki veljajo pri DDV, predvsem pa bodo že pri dogovorih s poslovnimi partnerji in pri oblikovanju novih poslovnih modelov pozorni na pasti in ovire, ki jih predstavlja davek na dodano vrednost. 

želim dostop do on-line priročnika

DDV peresno lahko sledi strukturi zakonskega besedila - vsako poglavje zakona je zaokrožena celota v on-line priročniku, ki predstavlja temeljna načela, katera je potrebno upoštevati in poznati za pravilno razumevanje posameznega področja. Uporabno vrednost on-line priročnika prav gotovo povečujejo praktični primeri in pripomočki, saj le-ti olajšajo razumevanje posameznih zakonskih določb tistim, ki se z DDV ne srečujejo vsakodnevno. 

Poleg strokovnega komentarja slovenske DDV zakonodaje on-line priročnik vsebuje tudi pregled še posebej perečih DDV tematik, imenovan Rešitve pogostih DDV dilem. Ponuja vam učinkovite rešitve, denimo na področju vpisovanja v DDV-O obrazec ali izpolnjevanja rekapitulacijskega poročila. 

Pregled sprememb DDV zakonodaje na enem mestu najdete v posebnih strokovnih člankih v rubriki Aktualne informacije. Ob spremembah zakonodaje tako posodobimo celotno vsebino priročnika, zaradi boljše preglednosti, pa komentar vseh sprememb vključimo v poseben članek. Učinkovito dopolnitev predstavljajo Pravni predpisi, kjer najdete čistopise zakonov, pravilnikov in ostalih podzakonskih aktov slovenske davčne zakonodaje. Posebnost on-line priročnika je zbrika Pojasnila, v kateri se nahajajo aktualna pojasnila FURS.

več informacij o on-line priročniku

Prednosti on-line priročnika DDV peresno lahko

  • dopolnjevanje in posodabljanje vsebin v skladu s spremembami zakonodaje
  • takojšen dostop do informacij povsod, kjer imate internetno povezavo
  • o posodobitvah in dopolnitvah on-line priročnika ste obveščeni po elektronski pošti
  • do informacij lahko dostopate preko drevesne strukture kazala
  • s pomočjo iskalnika lahko iščete vsebine po ključnih besedah
  • vedno vam je na voljo napredni filter iskanja 
  • strokovne članke, pojasnila in čistopise pravnih predpisov lahko natisnete
  • ustvarite si lahko arhiv priljubljenih vsebin
  • DDV strokovnjakinji lahko zastavite vprašanje - strokovni nasvet prejmete na vaš elektronski naslov

Avtorica:

mag. Aleksandra Heinzer

je mednarodno uveljavljena davčna svetovalka z licenco Davčno svetovalne zbornice Slovenije in predstavnica te zbornice v evropskem združenju davčnih svetovalcev CFE (Confédération Fiscale Européenne). Od leta 2018 do 2022 je bila zastopnica CFE v skupini VAT forum pri Evropski komisiji, trenutno pa isto organizacijo zastopa v skupini VAT expert group, ki prav tako deluje pod okriljem Evropske komisije. V tesnem sodelovanju z založbo Verlag Dashofer se je skozi dolgoletno delo specializirala za področje DDV. Zaposlena je v družbi Pakta svetovanje d.o.o. in svojim strankam pomaga reševati DDV dileme. Kot zunanja sodelavka svetuje največjim mednarodnim svetovalnim družbam, je avtorica številnih člankov in prispevkov, soavtorica DDV priročnika, dnevno pa odgovarja tudi na pisna vprašanja naročnikov produktov založbe Verlag Dashofer. Posebno pozornost posveča predajanju znanja s področja DDV zvestim udeležencem njenih rednih seminarjev in tečajev, ki jih organizira ta založba. Kot strokovna predavateljica s področja DDV sodeluje tudi s Slovenskim inštitutom za revizijo, hrvaško zbornico davčnih svetovalcev, srbskim združenjem davčnih svetovalcev in številnimi mednarodnimi organizatorji DDV izobraževanj.

 

 Potrebujete pomoč?
Imate težavo z uporabo portala? Pišite nam.
Vaše sporočilo je bilo uspešno poslano.
Input:

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov.   V redu   Več o piškotkih